Тежко възмездие за ромката от Раковски, която…

https://crimes.bg/kriminalno/tezhko-vazmezdie-za-romkata-ot-rakovski-koyato/34212 Crimes.bg
Тежко възмездие за ромката от Раковски, която…

На 14 януари 52-годишната Анка се изправя пред съда

Тежко възмездие получи ромката от Раковски, която в края на юни обеси куче.

 

Преди месец, 52-годишната Анка Маринова се сдоби с обвинение за причиняване на смърт на животно и то по мъчителен начин.

 

Във вторник жителката на град Раковски ще отговаря за действията си пред магистратите, пише „Трафик нюз“.

 

Припомняме, че зверството бе извършено на 27 юни на една от улиците в населеното място. Ранната сутрин, хора живеещи до къщата на Анка били шокирани от гледката – кучето на Маринова висяло на сезал, обесено на дърво.

 

Смаяни хората я попитали „Защо”, а тя само повдигнала рамене и заявила, че не знае. Още тогава очевидци разказаха, че това не е първото зверство от страна на Маринова към животни.

 

Преди време на дървета до близките ниви, тя е бесила кучета и котки, хвърляла е новородени в канала. На 14 януари 52-годишната жена ще се изправи пред Районен съд. Тогава ще стане ясно дали Маринова ще признае вина, или не.

 

Съгласно законодателството „Който прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, като деянието е  по особено мъчителен начин за животното на публично място, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева”.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.