Търговци предлагат луканки в мрежата (Безопасни ли са?)

https://crimes.bg/kriminalno/targovci-predlagat-lukanki-v-mrezhata-bezopasni-li-sa/34125 Crimes.bg
Търговци предлагат луканки в мрежата (Безопасни ли са?)

Проверка на Нова тв установи, че търговци продават колбаси и месо в интернет. Суджуци и луканки, произведени в домашни условия, се предлагат свободно в сайтове с обяви и никой не контролира този пазар.

Майсторите на домашни деликатеси привличат интернет потребители с оферти за вкусен конски суджук, магарешка пастърма, домашна телешка луканка, филе „Елена”, което рекламират като био и куп други изделия от месо. Могат да се открият дори обяви за продажбата на домашна кайма на атрактивни цени.

Производител на домашни суджуци от Пловдивско е категоричен, че продукцията му е безопасна - месото е качествено и животните са лично отгледани от него.

"Лично аз си ги правя - 13 лв. струва, а сухите са по 20 лв. за килограм. В магазина искат 30-35 за боклуци. Домашното месо – аз си го произвеждам", каза онлайн продавачът.

Продажбите на домашни мезета и колбаси в интернет не се контролират от нито един орган, тъй като няма законови изисквания към този тип търговия. Отговорността при покупката на месо онлайн е изцяло на потребителя.

Но въпреки това, постъпват множество сигнали в Агенцията по безопасност на храните. От там назначават проверки на всеки такъв случай. От агенцията признават, че контролът е труден.

В случая при търговия и производство от нерегистриран обект глобата е между 1500 и 6000 лв, пише Вести.бг. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.