Студентката Борислава ще съди полицайката, която й бърка в гащите в центъра на София

https://crimes.bg/kriminalno/studentkata-borislava-shte-sadi-policaykata-koyato-y-barka-v-gashtite-v-centara-na-sofiya/36454 Crimes.bg
Студентката Борислава ще съди полицайката, която й бърка в гащите в центъра на София

Борислава Латинова, която следва Международни отношения в Благоевградския университет "Неофит Рилски" се чуваства унизена от постъпката на полицайка, която в центъра на София й бъркала в гащите, за да търси оръжие. Действията на полицайката спрели много хора, които се присмивали на Борислава. Девойката се срамува заради гаврата и е решила да си търси правата в съда.„Бях с приятеля ми. Пътувахме с колата. В 2:30 часа ни спряха до семинарията. Казаха ни, че е за проверка. Мартин си даде документите. Бяхме с още двама наши познати. Приятелят ми трябваше да ги закара до дома им. Не сме излъгали за нищо полицаите. Впоследствие дойде още една патрулка с трима полицаи в нея. Спряха пред колата ни. На момчетата само им бъркаха в джобовете. Една жена ми почуха на прозореца на вратата и аз отворих. Тя ми каза „твой ред е, слизай“. Питах я за какво. Слязох, а тя започна да ме съблича. Изля чантата ми на капака на колата. Разрови всичко. Съблечи ми суичъра и ми вдигна блузата пред всички. Приятелят ми се опита да ме скрие, но тя му каза да не се меси и го бутна. Хората минаваха и ме гледаха. Смееха ми се и полицаите“, разказва жертвата в „Денят започва” по БНТ.„Кой да викам за помощ. Полицията, която уж трябва да ме пази, ме унижава. Никога не съм очаквала, че може да ми се случи подобно нещо. Не знам как да си го обясня. Впоследствие ми казаха, че правили рутинни проверки на всички коли заради убийството на компютърния специалист. Аз не мога да си крия оръжие в гащите. Защо ме съблича и ми рови... Грозно ми е, не искам да казвам къде“, добавя Борислава.Ако всичко, което госпожица Латинова казва, се потвърди, това ще предизвика вероятно и наказателна, и дисциплинарна отговорност от виновната полицайка, каза адвокатът на момичето. Тя трябва да бъде разследвана и да бъде осъдена. Не може да й се размине просто с уволнение, каквато е практиката на полицаите. „Според закона, такива действия трябва да се извършват по начин, който максимално да щади честта и достойнството на човека. Това трябва да е дискретно, а тя го е направила пред всички. Това е престъпление, скандално е“, каза още адвокат Михаил Екимджиев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.