Служител на Булбанк е присвоил половин милион лв. Предишният случай е на трупчета от 6 години!

https://crimes.bg/kriminalno/sluzhitel-na-bulbank-e-prisvoil-polovin-milion-lv-predishniyat-sluchay-e-na-trupcheta-ot-6-godini-3/114532 Crimes.bg
Служител на Булбанк е присвоил половин милион лв. Предишният случай е на трупчета от 6 години!

Екипът на BIRD успя да идентифицира 25-годишния Даниел Ивов Игнатов, обвинен в присвояването на половин милион лева от клиенти, като служител на “УниКредит Булбанк”. Той се представя именно като мениджър бизнес клиенти на банката. От профила му в LinkedIn се вижда, че Игнатов заема тази позиция от октомври 2022 г. и че от 2021 г. има придобита бакалавърска специалност “Финанси” от УНСС. Преди това той е бил консултант частни клиенти, а работи в банката от октомври 2019 г. (още като студент). Профилът му в социалната мрежа Фейсбук показва, че е родом от Хасково.

На 3 август 2023 г. МВР съобщи, че столични полицаи са задържали 25-годишен мъж – банков служител, неправомерно присвоил голяма сума пари от клиенти на банката. Той попълвал собственоръчно платежни нареждания от името на клиентите, след което прехвърлял сумите в различни сметки, до които имал достъп. Мъжът е задържан преди да напусне страната. Софийският градски съд (СГС) определи най-тежката мярка “задържане под стража”. Тогава се разбира, че обвиненият служител се казва Даниел Игнатов – мениджър бизнес клиенти на банката. Ако бъде признат за виновен служителят може да получи присъда “лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

През 2017 г. над 3,8 милиона лв. са откраднати от сметките на бившия български футболен национал Мартин Петров. Личният му банкер в “УниКредит Булбанк” Ирина Чавдарова Аткова го заблуждава, че все още е служител на банката и отмъква сумата. Тя успява да избяга от правосъдието и се укрива в чужбина. Мартин Петров завежда дело срещу банката, но освен че, парите ги няма, документите – също. Документите за над 450 банкови операции липсват – част от тях са унищожени, други са иззети от прокуратурата. Преписка № 26581/2017 на Софийска градска прокуратура (СГП) е “на трупчета” и вече 6 години блокира делото, заведено от футболния национал.

BIRD потърси за коментар “УниКредит Булбанк” с въпроси за задържания банков служител Даниел Игнатов. Изпратихме запитване по електронна поща до PR-екипа, с когото е имало комуникация и по други поводи, но до редакционното приключване на статията не получихме отговор.

Остава да разберем има ли замесени и други служители на банката и само това ли е сумата на присвоените средства от сметките на бизнес клиенти на банката.

Източник: bird.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.