Шок: Затворници се гаврят с надзиратели в Кремиковци

https://crimes.bg/kriminalno/shok-zatvornici-se-gavryat-s-nadzirateli-v-kremikovci/27457 Crimes.bg
Шок: Затворници се гаврят с надзиратели в Кремиковци

Скандален случай на бити надзиратели в затвора в Кремиковци е бил скрит от ръководството на затвора и Министерството на правосъдието. Според разказите на очевидец в понеделник след ескалация на напрежение затворник иска от надзирател да разговаря с главния надзирател и отдельонения командир.

Те се отзовават на молбата, при което са нападнати и са им нанесени удари с предмети, като маси и столове. Един от пострадалите униформени е поискал медицинско освидетелстване след инцидента, като експертизата показва, че е претърпял физическо насилие.

До укриване на случая от медиите се стига след разпореждане на началника на поделението. Той също така разпорежда на подчинените си да не пишат доклади по случая и да унищожат медицинското свидетелство.

Според правосъдния синдикат в момента се води вътрешна проверка срещу офицера, който е разпоредил прикриване на скандалния случай. Оттам допълват, че случаите на агресия от осъдените към надзирателите не са от вчера, а са от години, но са прикривани. Именно то води до по-арогантно отношение на заключените към охранителите, смята Явор Тодоров.

Той допълва, че има стотици подобни случаи, като според него не се взимат адекватни мерки от компетентните органи, а именно разследване от страна на МВР и докладване на случая в прокуратурата. Именно това кара надзирателите да си търсят правата, като водят частни дела, а разноските по адвокати са за тяхна сметка.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.