Шефът на Кристиян Бойков проговори

https://crimes.bg/kriminalno/shefat-na-kristiyan-boykov-progovori/38070 Crimes.bg
Шефът на Кристиян Бойков проговори

Иван Тодоров - собственикът на фирма "ТАД Груп", в която работи Кристиян Бойков, днес бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. В момента той се намира в Канада. Пред бТВ той направи коментар по случая. 

 

Младият бизнесмен заяви, че никога не е направил нещо против държавата. 

 

"От 3-4 години съм в сектора и се надявам, че с усилията ни успяваме да подобрим киберсигурността на предприятията у нас" заяви шефът на хакера Кристиян Бойков. Днес той се сдоби с обвинение за тероризъм. Със същото обвинение вчера се сдоби и управителният директор на "ТД  Груп", който беше арестуван и пуснат на свобода срещу парична гаранция от 20 000 лв. 

 

Иван Тодоров сподели, че е научил за обвиненията си от медиите. Но не се страхува, тъй като не е извършил престъпление. Той заяви, че личните данни винаги са били обработвани съгласно закона. Младият бизнесмен отрече твърденията, че е давал наставления на Кристиян Бойков за хакерската атака. 

 

"Фирмата ни има етически правила и норми. Не сме пазачи на нашите служители. Надяваме се, че те спазват правилата",  по този начин младият бизнесмен обясни постъпката на служителя си и допълни, че няма достъп до личните архиви на подчинените си и история на тяхното сърфиране в интернет. 

 

Иван Тодоров се прибира в България идната седмица и веднага ще се яви пред властите. В момента той е на годишна конференция, организирана от голяма верига ресторанти, част от която е и самият той, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.