Семейството в София разстреляно с дамски питолет

https://crimes.bg/kriminalno/semeystvoto-v-sofiya-razstrelyano-s-damski-pitolet/37271 Crimes.bg
Семейството в София разстреляно с дамски питолет

Оръжието е много специфично и се използва за самозащита, твърдят експерти




Източник:





2015-01-12 10:33:00


Крими


1

Прочетено: 222768

Кратка връзка








Криминалисти установиха, че растреляните в София съпрузи Митко и Наталия Дамянови са убити в гръб, с дамски пистолет за самоотбрана. Намерен са 8 гилзи от оръжието на стрелбата с 22LR калибър или т. нар. флоберов патрон. Според специалисти става дума за пистолет.

Този калибър се използва за спортна стрелба, но и за самозащита. Характерни за него са висока начална скорост, но малка пробивна сила. Това обяснява защо от всички 6 куршума, с които са убити Митко и Наталия, само един е излязъл. Изключението е единят от трите куршума с който е застреляна в главата Наталия. Той излязъл през ухото, става ясно след съдебномедицинската експертиза, твърдят запознати със случая. Митко бил улучен във врата и главата, отново с 3 куршума

Експертизата показва, че  всички куршуми са изстреляни в гръб. Митко е видял нападателя си, обърнал се е и се опитал да избяга. Съпругата му пък тръгнала вдясно и се опитала да се скрие зад съседния блок, когато са я настигнали куршумите на убиеца.

Заради естеството на използваното оръжие МВР разследва две основни версии за покушението - отмъщение заради имотите на Митко Дамянов или заради любовна драма. Тъй като подобно оръжие  не е широко разпространено и трудно се намира на черния пазар, криминалистите считат,че е  много е вероятно убийството да бъде разкрито бързо. Надяват намерените гилзи да съвпаднат с вече регистрирано в полицията оръжие.

 

Техен съсед с който са имали финансови  търкания е задържан още в нощта на убийството. Той живее в същата сграда апартамент, един етаж под фамилията на ул. "Йордан Стубел" 13 в столичния кв. "Витоша". Името му е Здравко, работи в "Ръководство на въздушното движение" (РВД) и бил завлечен от Митко Дамянов с 30 000 евро заради апартамент.Съседи твърдят,че  допреди две години двамата мъже били близки, заедно пиели и празнували. След измамата с парите обаче, не искали дори да се погледнат. Здравко е главният заподозрян за палежа на джипа "Нисан" на Дамянов през 2014 г., твърдят съседи от кооперацията. Разследването така и не събрало доказателства и комшията не е бил обвинен за палежа казват те.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.