Санитарка от Стара Загора направи нещо ужасно на пациент, който издъхна от коронавирус

https://crimes.bg/kriminalno/sanitarka-ot-stara-zagora-napravi-neshto-uzhasno-na-pacient-koyto-izdahna-ot-koronavirus/40342 Crimes.bg
Санитарка от Стара Загора направи нещо ужасно на пациент, който издъхна от коронавирус

В болницата в Стара Загора източиха картата на пациент с коронавирус

 

Санитарка от болницата в Стара Загора източи дебитната карта на пациент с коронавирус. От дебитната карта на възрастния мъж са били изтеглени над 3 200 лв. Това се е случило броени дни преди да издъхне в здравно заведение, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".

 

Неговата съпруга установила кражбата, часове след като й съобщили, че съпругът й е починал.

 

68-годишният Добромир Андонов бил настанен за лечение в болницата в Стара Загора с тежката диагноза на 15 декември.

 

Той взел със себе си дебитната си карта и тази на съпругата си, като записал ПИН-кодовете на листче, съхранявано сред останалите му документи.

 

Малко преди Нова година мъжът бил преместен в интензивно отделение, където се наложило интубиране. Той е издъхнал на 5 януари. На следващия ден във Второ РУ „Полиция“ е постъпил сигнал от 46-годишния му син Антон. за източване на двете дебитни карти.

 

В хода на досъдебното производство е установено, че източването е било осъществено чрез няколко транзакции в периода между 30 декември м.г. и 4 януари. Задържана е 56-годишна жителка на Стара Загора, която е служителка в здравното заведение и се възползвала от невъзможността на болния да реагира.

 

Видеозаписите на банкомата, откъдето е теглила сумите, са разкрили нейната самоличност. Веднага след това тя е била освободена дисциплинарно от работа. Това съобщават от ръководството на УМБАЛ- Стара Загора.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.