Съдът реши съдбата на Йоана Чолакова - секретарката на Васил Божков

https://crimes.bg/kriminalno/sadat-reshi-sadbata-na-yoana-cholakova-sekretarkata-na-vasil-bozhkov/38512 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на Йоана Чолакова - секретарката на Васил Божков

Бившата секретарка на Васил Божков Йоана Чолакова остава в ареста. Това решиха магистратите на Апелативния спецсъд, съобщава Канал 3. Наложената мярка не подлежи на обжалване, пише БЛИЦ, позовавайки се на медията.

 

От свидетелските показания става ясно, че Чолакова е била връзката между Васил Божков и сводниците. Тя е осъществявала контакт и с иманярите.

 

Към настоящия момент Васил Божков е с общо 11 повдигнати обвинения. Той е обвинен за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния.

 

Срещу хазартния бос се води разследване за организирането и ръководенето на престъпна група, която се е занимавала с убийства, изнасилвания и изнудвания.

 

Васил Божков все още се намира на територията на Обединените арабски емирства. Родните власти вече изпратиха искане за неговата есктрадиция.

 

Само преди седмица съдът определи мярката му задържане под стража за 72 часа, както и на авера му Георги Попов, в случай че двамата бъдат върнати на българска територия.

 

Днес Апелативният съд потвърди мярката на Антон Божков, която е парична гаранция в размер на 1 милион лева. Малко след това адвокатите на семейството поискаха намаляване на исканата сума с довод, че Антон и съпругата му Ива не разполагат с доходи, които могат да покрият исканата сума, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.