Съдът реши съдбата на половинката на Васил Божков

https://crimes.bg/kriminalno/sadat-reshi-sadbata-na-polovinkata-na-vasil-bozhkov/34468 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на половинката на Васил Божков

Днес Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Елена Динева - жената до хазартния бос Васил Божков. Тя е с обвинение за участие в ръководената от него организирана престъпна група, съобщиха от съда. Прокуратурата внесе нови доказателства по досъдебното производство, които бяха приети от съда.

 

След разглеждането им, магистратите отмениха определението на първоинстанционния съд, според което Елена Динева трябваше да заплатти гаранция в размер на 1,5 млн. лева.

 

Апелативният съд се мотивира с тежестта на обвинението, за което половинката на Васил Божков е привлечена към наказателна отговорност, наличието на подозрения за вината й, както и потенциалната опасност да извърши друго престъпление чрез оказване на натиск върху свидетели и заличаване на доказателства.

 

Тезата на прокуратурата, че Динева е не само партньор в хазартния бизнес, но и е участвала лично и при взимането на решения, бе изцяло приета.

 

Мярката, наложена от Апелативния специализиран наказателен съд е окончателна и не подлежи на обжалване, съобщава БЛИЦ.

 

На влизане в съдебната зала Динева отказа да отговори на въпросите на журналистите. Тя заяви единствено, че при такива общи обвинения, очаква всичко от съда. 

 

На днешното заседание защитата на Елена Динева възнамеряваше да поиска намаляване на размера на наложената й парична гаранция. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.