Съдът отложи още едно заседание по делото срещу братя Галеви

https://crimes.bg/kriminalno/sadat-otlozhi-oshte-edno-zasedanie-po-deloto-sreshtu-bratya-galevi/34099 Crimes.bg
Съдът отложи още едно заседание по делото срещу братя Галеви

Кюстендилският окръжен съд заседава с поредно заседание по делото срещу Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви.   Председател на процеса срещу тях е съдия Татяна Костадинова. Делото е за конфискация на имущество, придобито по престъпен начин от дупнишките мафиоти, пише БЛИЦ, позовавайки се на struma.com.

Счетоводно - икономическата експертиза по делото, която Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) състави по казуса за отнемане на престъпно придобито имущество от двамата мафиоти, е с допълнително заключение. То е съставено по настояване на съда.

Комисията настоява съдът да издаде съдебно удостоверение на лицата, занимаващи се с изготвянето на експертизата, с което те да получат достъп до банкови сметки на братя Галеви.

Съдебната поръчка, отнасяща се за разпита на двама свидетели, не е изпълнена от Република Сейшели и това наложи отлагане на заседанието.

Следващото заседание е насрочено за 21.02.2020 г. Тогава ще е готово и заключението на вещите лица във връзка с поставената им допълнителна задача за икономическата експертиза.

Искът, който е на стойност 4 250 189 лева, засяга недвижими имоти, автомобили и дялове от фирми, собственост на дупнишките мафиоти. Комисията настоява имуществото, придобито по престъпен или незаконен начин, да бъде конфискувано.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.