Руска следа лъсна в убийството на Доброслав Манчев

https://crimes.bg/kriminalno/ruska-sleda-lasna-v-ubiystvoto-na-dobroslav-manchev/28642 Crimes.bg
Руска следа лъсна в убийството на Доброслав Манчев

Руска следа лъсна в убийството на Доброслав Манчев

Разследващите откриха руска следа в убийството на българския гангстер Доброслав Манчев. Той бе застрелян на 18 март в Торонто. Според разследването, нашенецът е станал жертва на руската мафия в Канада.

Доброслав Манчев, който е бил по-известен с прякора Боби Канадеца, е имал смъртна присъда в ъндъргрунда заради кражба на голямо количество наркотични вещества.

При обиска в дома му са открити банкноти евро, фалшиви лични карти и паспорти. 50 000 долара в брой са открити във фризера.

48-годишният Джоузеф Пакет от Торонто е физическият убиец на Канадеца. Но убийството му е било поръчково, пише БЛИЦ, позовавайки се на torontosun.com. 

От ъндърграунд средите споделят, че в Канада Доброслав Манчев почти не е общувал с българи, тъй като не са се намира такива с неговия кураж.

Той е работил предимно с руснаци, чеченци, сърби и гърци. Канадеца се бил специализирал в грабежи на луксозни автомобили. За целта не е използвал техника, а директно свалял шофьора от автомобила и отпрашвал с него.

Преди време той задигна поршето на известна гръцка певица като я изхвърли на пътя. Подобен екшън с негово участие се е разиграл и на кръстовище в София.

Първото престъпление на Манчев в Канада е обир на пощенски клон.

В Щатите е излежал няколко присъда. В затвора е бил намушкан с нож два пъти, но е оцелял.

Нашенецът демонстрирал висок стандарт на живот. Познатите му го описват като вълк единак.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.