Родопчани въртят престъпна схема за милиони

https://crimes.bg/kriminalno/rodopchani-vartyat-prestapna-shema-za-milioni/34080 Crimes.bg
Родопчани въртят престъпна схема за милиони

В Родопите въртят доходоносен бизнес с наркотици. Около 2 милион лв е печалбата в рамките на година. Сумата е изчислена единствено на база заловените от полицията количества дрога в областите Кърджали и Смолян. Това сочи анализ на „Родопи voice“, пише БЛИЦ. Но в действителност сумата е друга.

 

Средната възраст на замесените в престъпления с наркотици е 27 години. Увеличава се броят на желаещите да „правят бързи пари“ по този метод.

 

В рамките на година са регистрирани 85 деяния, свързани с притежание и разпространение на забранени субстанции, сочи доклад на Областната дирекция на МВР в Кърджали.

 

Броят на престъпленията в тази сфера е с над 20 повече, спрямо тези в предходни периоди. Зачестяват и случаите на управление на автомобили след употреба на наркотични вещества. При последната операция на полицията бяха иззети общо 8,9 кг марихуана, 36 стръка канабис, 16,5 кг листна маса. Общото количество на заловената дрога бележи значителен ръст на фона на по-малкото разкрити престъпления.

 

Трафикът на дрога от Родопите премина и границата с Гърция. Преди дни двама дилъри бяха заловени от гръцки полицаи в района на ГКПП „Маказа“.

 

В полицията в Комотини е бил получен сигнал, според който двама души, пътуващи с лек автомобил, превозват наркотици. При последвалата светкавична реакция от страна на гръцките полицаи, престъпниците са задържани. С помощта на специално обучено куче са пакетите с 3 923 грама канабис, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.