Разпределиха делото срещу Пламен Дишков на съдия Събев, прокуратурата праща четирима обвинители

https://crimes.bg/kriminalno/razpredeliha-deloto-sreshtu-plamen-dishkov-na-sadiya-sabev-prokuraturata-prashta-chetirima-obviniteli/37510 Crimes.bg
Разпределиха делото срещу Пламен Дишков на съдия Събев, прокуратурата праща четирима обвинители

Делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, по което обвиняеми са Пламен Дишков и Тодор Неделчев-Недьо, е разпределено на съдия Събчо Събев, показа проверка на Флагман.бг.  Процесът трябва да започне на 24 февруари в Бургаския окръжен съд(БОС) и ще продължи четири дни. В първия ден, ако се даде ход на делото, ще бъдат разпитани осем свидетели.

В петчленния състав освен съдия Събев влиза още Даниел Марков. Тримата съдебни заседатели ще бъдат определени през следващата седмица.

Съдия Събчо Събев с 25-годишен юридически стаж. Преминал е през Окръжна следствена служба, Районен съд-Бургас, където е бил зам.-председател, а от 2003 година е в Окръжен съд-Бургас. Последната му атестация е направена през 2012 година. От нея става ясно, че срещу съдия Събев няма образувани дисциплинарни производства, няма и сигнали срещу него във Висшия съдебен съвет(ВСС). Той обаче е с натовареност под средната за БОС. През 2012 година при 11.03 дела средно на магистрат, съдия Събев е получил 8,08 дела, което е и под нормите за окръжните съдилища  -9,78 дела.

Прокуратурата изпраща тежката артилерия от четирима обвинители – окръжният прокурор Калина Чапкънова, наблюдаващият – Румяна Славова, Гергана Илиева, както и прокурор Магдален Маринов от ВКП.

Според обвинението поръчител на убийството на Димитър Стаматов-Мастара е Пламен Дишков, а помагач – Тодор Неделчев.

Юристи, запознати в детайли с процеса, разкриха, че няма да е изненада, ако обвинителният акт се върне на прокуратурата още на първото заседание – на 24 февруари. Причината са променените показания на основните свидетели, на които се оповава прокуратурата, както и неприключилите дела на Пламен Дишков срещу Тодор Неделев-Недьо. Именно бившия съдружник на Дишков в момента е основен коз на държавното обвинение и затова бе докаран като защитен свидетел под конвой от въоръжени полицаи.

Флагман.БГ

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.