Разплита се мистерията покрай убийството на гурбетчията Диян

https://crimes.bg/kriminalno/razplita-se-misteriyata-pokray-ubiystvoto-na-gurbetchiyata-diyan/38287 Crimes.bg
Разплита се мистерията покрай убийството на гурбетчията Диян

Оръжието, с което гурбетчията Диян бе убит в землището на село Котленци в средата на този месец, все още не е открито. Това стана ясно от брифинга в Окръжна прокуратура – Добрич, по време на който временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор Златко Тодоров, даде изявление. 

 

Установено е, че е било използвано само едно оръжие в убийството, извършено в нощта срещу 13 септември. 

 

За него стана ясно 3 дни, след като гражданин подаде сигнал. Убитият Диян се е завърнал в България на 10 септември. Той е трябвало отново да замине за Германия десет дни по-късно. 

 

Дни преди престъплението предполагаемите убийци са били с жертвата. След като са установили, че Диян притежава множество златни накити, извършителите на престъплението решили да го ограбят. 

 

Имало е побой, при който са нанесени между 14 и 16 прободни рани.  Златните накити са били около 90 грама. Те са взети от трупа и на следващия ден са продадени във Варна. От продажбата им убийците получили около 3500 лева. 

 

Единият убиец е заминал за Англия, където има данни, че работи неговото семейство. Другият е останало в България. Установено е местоположението му и е задържан. Дни по-късно е задържан на ГКПП - Варна на летището и другият предполагаем извършител на деянието, който се е завърнал от Англия по своя воля. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.