Разкриха лидера на наркогрупата, в която участват и столични полицаи

https://crimes.bg/kriminalno/razkriha-lidera-na-narkogrupata-v-koyato-uchastvat-i-stolichni-policai/34097 Crimes.bg
Разкриха лидера на наркогрупата, в която участват и столични полицаи

Стана ясно кой е главатарят на наркобандата, която ченгетата разбиха в столицата. По случая има арестувани и двама полицаи от столичното Второ полицейско управление, които са закриляли престъпната групировка и са участвали в нея. Това стана ясно на вчерашния брифинг, който спецпрокуратурата даде. 

 

Арестуваните полицаи са със 6-годишен стаж в системата на МВР. Те имат не само предишни провинения, но и награди за заслуги в работата си, коментират запознати, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Телеграф". 

 

Любомир Янев (зам.-директор на ГДБОП), Стефан Банков ( зам.-началник на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР) и Сийка Милева (говорител на прокуратурата) дадоха изявление по случая.  Янев заяви, че антимафиотите работят по случая от около година и по случая има около 40 свидетеля, които са разпитани.

 

Бандата се състои от 10 души и е действала от началото на 2017 година на територията на София - квартал "Требич" и околностите село Мировяне, Нови Искър и село Доброславци.

 

Лидерът на наркобандата е Георги Донев, който е криминално проявен.  Част от досието му са прояви като закана за убийство, нанасяне на телесни повреди и изнудване. Той живее в съседство с един от униформените, участвал в групата. С печалбата участниците в бандата си купували скъпи коли, като предпочитали марките Мерцедес и БМВ. Организацията е имала име - "Фирмата". 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.