Психично болен мъж изправи на нокти цял блок в столичния квартал "Люлин"

https://crimes.bg/kriminalno/psihichno-bolen-mazh-izpravi-na-nokti-cyal-blok-v-stolichniya-kvartal-lyulin/34038 Crimes.bg
Психично болен мъж изправи на нокти цял блок в столичния квартал "Люлин"

Жители на цял блок в столичния квартал "Люлин" живеят в страх заради свой съсед. Мъжът, който всява ужас сред живущите в блока, страда от шизофрения. В момента той е задържан след опит да удуши леля си, която е единственият му близък човек. Възрастната жена се грижи за болния мъж.

Пред камерите на Нова телевизия съседи на мъжа разказаха, че той е тормозил и заплашвал целия блок. Срещу него са подадени жалби от 70 души.

Притеснените му съседи коментират, че сега е задържан, но много скоро вероятно ще бъде освободен.

Болният мъж искал пари от всички. Понякога излизал навън с газов пистолет, а друг път с нож, който изработил сам.

Често се представя за полицай и дори се легитимирал с карта като от ФБР, споделят свидетели пред Нова тв.

"Понякога излиза с каска или противогаз", споделят още неговите съседи.  Те настояват институциите да им съдействат в намиране на решение на проблема. Съседите на психично болния мъж се надяват, че той ще бъде настанен в институция и изпитват страх при мисълта, че той може да нарани някого. В непосредствена близост до блока има училище и детски градини.

"Надяваме се да се намери решение и да не се стига до трагедия - той да убие някого или някой него да го убие заради заплахите му", коментират притеснените съседи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.