Прокуратурата погна скандалния кардиолог Иван Мануков

https://crimes.bg/kriminalno/prokuraturata-pogna-skandalniya-kardiolog-ivan-manukov/34095 Crimes.bg
Прокуратурата погна скандалния кардиолог Иван Мануков

Районната прокуратура проверява сигнала срещу доц. д-р Иван Мануков. Проверката е образувана по жалба на гражданин, който твърди, че в пловдивската болница са му съобщили, че спешно трябва да постави стент на сърцето си, без да има нужда от него.

Прокурор Атанас Илиев съобщи за "Фокус", че случаят вече се проверява. Жалбата е подадена от пострадалото лице Динко Бобчев. Той твърди, че след прегледа при д-р Мануков се е консултирал с водещи специалисти в страната. Те били категорични, че той няма нужда от поставяне на стент.Икономическа полиция води предварителна проверка на образуваното производство. Прокурор Илиев се надява, че в рамките на десет дни ще има резултат.

Жалбата на потърпевшия гражданин е била подадена в средата на месец октомври в Окръжна прокуратура. Но е била препратена по компетентност към Районна прокуратура.

Следва проверяване на действията на ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ "Пловдив" доц. д-р Иван Мануков от полицията и прокуратурата.

Поставянето на стент на здрав пациент води до сериозно увреждане на неговото здраве. Схемата се използва за източване на Здравната каса, която плаща по 5000 лева за всяка извършена операция, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.