Прокопи Културиста пилее милионите, прибрани от близките на отвлечени от „Наглите“

Възнамерява след Нова година да отпраши за Испания, защото е убеден, че тук ченгетата го следят под лупа

https://crimes.bg/kriminalno/prokopi-kulturista-pilee-milionite-pribrani-ot-blizkite-na-otvlecheni-ot-naglite/119150 Crimes.bg
Прокопи Културиста пилее милионите, прибрани от близките на отвлечени от „Наглите“

Възнамерява след Нова година да отпраши за Испания, защото е убеден, че тук ченгетата го следят под лупа

Тарторът на страховитата банда за отвличания „Наглите“, която накара мнозина да треперят от страх Прокопи Прокопиев, по-известен като Прокопи Културиста вече е на свобода и харчи с кеф милионите от подкупите, които той и сподвижниците му успяха да приберат от близките на похитените от тях баровци.

 

След като преди няколко седмици Прокопи Културиста бе пуснат предсрочно и тайно на свобода, е засичан зад волана на джип Марцедес GLS, последен модел, чиято цена е близо 300 бона.

 

Високопроходимото возило на Прокопиев е  оборудвано с абсолютно всички възможни екстри и е решено в перлено бяло. Гордият му собственик никога не е сам в джипа – до него седи въоръжен с пистолет плешив здравеняк, който според клюката в ъндърграунда е професионален бодигард, който го пази от кърваво отмъщение.

Джипът на Културиста разбира се не се води негова собственост, а е на столична автокъща, чийто собственик върти съмнителен внос-износ на луксозни возила от Испания.

 

Според запознати, автотърговецът, чието семейство от години живее в Англия, а той самият често пътува по бизнес дела до испанския град Гандия, е съхранявал години наред парите от откупите на „Наглите“ и е имал ролята на неформален ковчежник на Прокопи Културиста.

Мълвата в ъндърграунда гласи, че босът на „Наглите“ поверил на приближения си над 1 милион евро през далечната 2009 г., малко. преди да се озове в ареста, а впоследствие и да се сдобие с осъдителна присъда за серия от 13 отвличания. Парите успешно били инвестирани в бизнес с внос на нови и употребявани возила от „Испания, така че Културиста нямал никакви финансови проблеми след излизането си от пандиза.

 

Бандата за отвличания „Наглите“ беше ударена от МВР през пролетта на 2010 г., няколко месеца след фаталното си 13-о похищение на Румен Гунински, син на тогавашния общински съветник от Правец и проспериращ бизнесмен Румен Гунински-старши. От първоначално арестуваните 18 човека в крайна сметка осъдени бяха само четирима: Прокопи Прокопиев, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Данчо Релето, и Любомир Димитров – Гребеца. Макар бандата да прибра над 6,5 милиона лева откупи от близките на жертвите си, разследващите така и не успяха да открият парите на „Наглите“.

 

Според” разследващите бандитите похарчили пачките по живот – нещо, в което се усъмниха повечето от жертвите на кръвожадната групировка още по време на съдебния процес.

 

„За две години тези изверги прибраха няколко милиона и съсипаха куп човешки животи, а парите дори не могат да бъдат открити. Накрая само четирима от тях бяха осъдени – що за държава е това!“, възмути се на финала на процеса срещу „Наглите“ бизнесменът Киро Киров, за чиято свобода синът му плати 520 000 евро на Прокопи Прокопиев и компания през 2008 г.

 

С днешна дата всички осъдени членове на „Наглите“, с изключение на Любо Гребеца, осъден по друго дело за две убийства са на свобода, но нито един от тях не е платил обезщетение на жертвите си, както беше постановил Върховният съд на финала на процеса през 2013 г.

Общо „Наглите“ дължат 1 млн. лв. кръвнина на жертвите си. Последен затвора напусна Прокопи Прокопиев - Културиста, който на 17 август т. г. беше освободен предсрочно и тайно от обществото и медиите от пандиза. Оказа се, че Прокопи Културиста е пуснат експресно от затвора, след като е подал молба до компетентните органи с мотив, че вече е излежал 2/3 от постановената му 18-годишна присъда за серия от похищения и инквизиции на поне 13 богаташи в периода 2006-2009 г. По устав Културиста трябваше да прекара до лятото на 2028 г. зад решетките но чрез работа в пандиза е съумял да стопи 4 години и 8 месеца от присъдата си.

Както вече сме отбелязвали Прокопи Прокопиев живее в къща в софийското село Горни Лозен, Той обаче често е засичан в столичните квартали. „Горубляне“ и „Младост“ зад волана на лъскавия си джип „Мерцедес“. Запознати твърдят, че поне засега Културиста не се е върнал към бандитския занаят, тъй като не се нуждаел от пари.

 

„Плановете му са да напусне България след Нова година и да се установи в Испания. Прокопи е убеден, че е наблюдаван от МВР и е на мнение, че за него ще е по-добре да продължи живота си зад граница“, споделят запознати с намеренията на тартора на бандата за отвличания „Наглите“.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.