Проговори извършителят на двойното убийство в Пловдив

https://crimes.bg/kriminalno/progovori-izvarshitelyat-na-dvoynoto-ubiystvo-v-plovdiv/34034 Crimes.bg
Проговори извършителят на двойното убийство в Пловдив

Арестуваният за двойното убийство Йордан Таков разказа какво се е случило във фаталната вечер. 45-годишният мъж бе задържан буквално след като застреля Васил Ботев и неговия син Христо Ботев. Тримата са били не само съдружници във фирмата „Сити груп 1 БГ”, но и роднини. Това съобщиха разследващите.

Справката в Търговския регистър сочи, че синът Христо Василев Ботев и чичо му Йордан Звезделинов Таков, както и трето лице са собственици на дружеството на въпросното дружество. Тримата са участвали в учредяване на фирмата си с еднакви дялове. Всеки от тях е вложил малко над 15 000 лева.

Освен Христо и Йордан, управител на „Сити груп 1 БГ” е бил и бащата на Христо –Васил Ботев, който е първия братовчед на Йордан, пише  Блиц, позовавайки се на в. Монитор.

От няколко години дружеството имало финансови проблеми. Печалбата започнала да намалява драстично. Отчетът сочи, че миналата е година е приключила със загуба за дружеството в размер на 8 000 лв. 

По време на разпитите Йордан не отрича, че е застрелял първия си братовчед и племенника си. Той отказвал да разкрие причината за свадата.

Пред разследващите той пояснил единствено, че Христо и баща му настоявали да им плати определена сума за фирмените дялове. Мелето започнало, след като бащата и синът поискали дяловете си от Йордан.

Във фаталния 26 ноември тримата са се сбили. Това твърдение доказват разместените мебели в склада. Йордан Таков заявил пред полицията, че е убил Васил и Христо, защото в противен случай той щял да бъде убит, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.