Последни новини за банкерката Невена Йорданова

https://crimes.bg/kriminalno/posledni-novini-za-bankerkata-nevena-yordanova/34384 Crimes.bg
Последни новини за банкерката Невена Йорданова

Днес Варненският съд гледа мярката за отклонение на банкерката Невена Йорданова, която успя да завлече клиенти на банката с повече от 1 милион лв.

 

Магистратите решиха да й наложат по-лека мярка, след като тя обеща да съдейства на разследването, ако бъде освободена. Мярката на Невена бе променена в домашен арест. Тя ще носи специално устройство, проследяващо местоположението й.

 

Според обвинението, част от парите са скрити и не е изключена вероятността Йорданова да ги използва за организирането на бягство.

 

 Предполага се, че е имала и съучастник. Най-вероятно й е помагал нейният "виртуален любовник" от ромски произход.

 

Прокурор Светлана Данева, която наблюдава случая, направи изявление. Тя заяви, че все още не е ясно къде се намира голяма част от присвоените пари, пише БЛИЦ, цитирайки dir.bg.

 

Съдия Светлозар Георгиев аргументира решението на съда за освобождаване от ареста на Невена Йорданова с недостатъчно документи и хаотичност в процеса.

 

Обвиняемата се разплака в съдебната зала и се призна за виновна. 

 

Срещу предполагаемия съучастник на банкерката - мъж на име Сергей, който е от ромски произход, също има повдигнато обвинение. Той е освободен под парична гаранция в размер на 10 000 лв.

 

Съдия Георгиев уточни, че обвиняемата е била принудена от банката да подпише заповед за 1,5 милиона лева преди старта на досъдебното производство.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.