Поредно безчинство в Ихтиман: Тълпа нападна полицаи

https://crimes.bg/kriminalno/poredno-bezchinstvo-v-ihtiman-talpa-napadna-policai/38023 Crimes.bg
Поредно безчинство в Ихтиман: Тълпа нападна полицаи

Около 5.30 часа вчера сутринта в РУ Ихтиман е постъпил анонимен сигнал във връзка с нарушаване на обществения ред. Гражданин, пожелал да запази самоличността си в тайна, споделил че в двора на една от къщите в града е поставена озвучителна уредба и музиката от нея нарушава обществения ред.

 

Незабавно на посочения адрес е изпратен автопатрул на полицията, който установил  наличието на трима души в двора на къщата. Униформените разпоредили незабавно преустановяване на издавания шум. 

 

Въпреки многократните разпореждания за прекратяване на силната музика, гражданите в двора на къщата не се подчинили и започнали да отправят закани и заплахи към униформените.

 

Полицаите предприели изземане на озвучителната техника. В момент на изпълнение на акцията на мястото се струпала тълпа от около 20 души, живеещи в близост. Те направили опит за осуетяване изпълнението на служебните задължения на униформемите.

 

След овладяване на ситуацията и възстановяване на обществения ред била предприети действия чрез специализирана полицейска операция, имаща за цел установяване на всички участници в инцидента. В резултат от това има арестувани граждани. С полицейска мярка за денонощие е задържан един мъж и три жени. По случая е съставено бързо производство за извършване на престъпление по чл.270 от НК. Работата по случая ще продължи под надзора на Районна прокуратура Ихтиман, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.