Поредна драма с Йоан Матев - жестокия убиец от Борисовата градина

https://crimes.bg/kriminalno/poredna-drama-s-yoan-matev-zhestokiya-ubiec-ot-borisovata-gradina/38658 Crimes.bg
Поредна драма с Йоан Матев - жестокия убиец от Борисовата градина

Днес Софийския градски съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия Йоан Матев. Ученикът, който извърши жестоко убийство в Борисовата градина ще бъде освободен под „домашен арест“. Прокуратурата ще обжалва взетото решение, тъй като не споделя изводите на съдебния състав за мотивиране на решението за промяна на мярката на обвиняемия, а именно необосновано дългия срок на задържането и намаления интензитет на предположението, че е възможно Йоан Матев да се укрие.

 

Обвиняемият беше съден по обвинение за извършено от него умишлено убийство на 15-годишния Георги Игнатов. Жестокото престъпление бе извършено на 02.06.2015 година в Борисовата градина.

 

Виновникът бе установен през февруари 2017 г. Тогава той бе привлечен под отговорност. Само девет месеца по-късно през 2017 година Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Йоан Матев.

 

От този момент е в ход съдебно производство, което се гледа на първа инстанция.  Защитата на подсъдимия настоява за провеждане на разпити на нови 20 свидетели. Един от тях в момента се намира на територията на Обединеното кралство.

 

Магистратите са приели това искане, пише БЛИЦ.

 

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че подсъдимият дълго време се е укривал и с оглед на това, че за неговото установяване властите разчитаха на съдействието на българските граждани и на тежестта на извършеното от него деяние, прокуратурата ще обжалва взетото от съда решение.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.