Пепи Еврото крие контрабандиста Паскал в къща в Белград

Издирваният аферист платил 5 млн. лв. на скандалния бивш следовател за калпаво обвинение на прокуратурата

https://crimes.bg/kriminalno/pepi-evroto-krie-kontrabandista-paskal-v-kashta-v-belgrad-3/139098 Crimes.bg
Пепи Еврото крие контрабандиста Паскал в къща в Белград

Издирваният аферист платил 5 млн. лв. на скандалния бивш следовател за калпаво обвинение на прокуратурата

С оневиняването на контрабандния бос Никола Николов – Паскал и бъдещата оправдателна присъда на афериста по обвиненията за нелегален трафик на цигари през българските граници, се е ангажирал лично скандалният ексшеф на столичното следствие Петьо Петров – Еврото.

 

Този упорит слух циркулира из коридорите на храма на Темида, а вода в мелницата на мълвата наля скорошната изненадваща изява на прокурора Емил Петров, брат на Пепи Еврото, който активно св включи в защитата на Паскал и заедно с адвокатите на контрабандиста опита да осуети издаването на европейска заповед за арест пред Софийския апелативен съд.

 

Пред съда държавният обвинител Емил Петров призова магистратите да уважат жалбата на Паскал срещу постановената на по-долна инстанция европейска заповед за задържането му със странния мотив, че нямало сигурни данни, че Николов се намира извън пределите на България.

Циничната колаборация между прокурор и обвиняем смая председателката на Апелативния съд Галя Георгиева, която в прав текст попита брата на Пепи Евро: „Вие прокуратурата или обвиняемия представлявате?“.

 

В крайна сметка Апелативният съд обезсмисли усилията на Емил Петров да спаси Паскал и взе окончателно решение да обяви Никола Николов за издирвано от България лице с европейска заповед за арест.

 

Паскал, централна фигура в избухналия през пролетта митнически скандал за мащабна контрабанда на цигари към Европейския, съюз, минаваща през българските граници, изчезна от страната дни преди арестите на шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова и сенчестите бизнесмени Марин и Стефан Димитрови – Ярите, очевидно предупреден за течащата разработка и разпоредена полицейска акция срещу нелегалната му империя. Според данни от „Гранична полиция“, Николов е офейкал от България на 16 март като е напуснал страната с луксозна каравана през ГКПП „Кулата“, временно укривайки се в хотела си в гръцкия курортен град Кавала. Оттогава следите на Паскал се губят, а според противоречиви данни от ъндърграунда, той е отпрашил или към Дубай, или към Турция, където притежава къща в тузарския истанбулски квартал „Бешикташ“.

 

Близки до Николов твърдят, че съвсем доскоро той е бил в Турция, за да лекува камъни в бъбреците в частна реномирана клиника, но полицейски източник е на мнение, че това е умишлено пусната фалшива следа към родните служби.

 

Според оперативни данни, постъпили в ДАНС, Никола Николов – Паскал трайно се е установил още от 5 април в столицата на Сърбия Белград, наемайки къща в квартал „Дедине“ с посредничеството на друг скандален герой от криминалните хроники – Пепи Еврото. Нашумелият в дирижираната от мастити прокурори рекетьорска афера „Осемте джуджета“ бивш шеф на столичното следствие Петьо Петров също е беглец от правосъдието, след като миналото лято избяга от България, отвличайки 8-годишния си син от майка му Любена Павлова. Пепи Еврото първоначално се установи в Дубай, а след като върна чрез посредници детето на бившата си жена и пусна слуха, че е починал от инфаркт в Емирството, тайно се премести в съседна Сърбия в очакване бурята около него да утихне.

 

През това време наемен убиец ликвидира Мартин Божанов – Нотариуса, провъзгласил се за наследник на Пепи Еврото в уреждането на съдебни дела и поръчкови обвинителни актове. Убийството на Мартин Нотариуса все още не е разкрито, а неофициална информация гласи, че основен заподозрян като поръчител на екзекуцията на Божанов, е Пепи Еврото заради избухнал жесток скандал между неформалните съдебни лобисти, породен от Любена Павлова и отклонени от нея милиони евро от рекетьорския бизнес на Петров.

 

Твърди се, че след развода с Пепи Еврото Любена е поддържала интимни и бизнес отношения с Мартин Божанов – Нотариуса. Документални доказателства за обвързаността на Любена Павлова и Нотариуса бяха открити дори в Имотния регистър, оказа се, че двамата са си прехвърляли скъпи имоти за милиони левове в софийския квартал „Бояна“.

 

„Има постъпили множество сигнали от високопоставени и надеждни сътрудници на МВР и ДАНС, че Пепи Еврото е прибрал милиони от Паскал, за да реши проблемите на  контрабандиста с прокуратурата и съда. Споменава се сумата от 5 милиона лева, срещу която на Никола Николов се гарантира, че по делото за контрабанда през митниците няма да бъдат приложени доказателствени материали и свидетелски показания, пряко уличаващи го като основен двигател на криминалната схема“ разкрива запознат от службите за сигурност.

 

Според думите му през последните 2 месеца имало засечени и документирани няколко срещи между Пепи Еврото и Паскал в изискан ресторант, помещаващ се на 10-ия етаж на 5-звездния хотел „Метропол“ в сръбската столица, намерил място в гастрономическия справочник „Мишлен“, бившият шеф на следствието и кралят на контрабандата са били забелязвани заедно и в други тузарски заведения по поречието на река Сава в Белград.

 

Неофициално се твърди че откакто са бегълци от правосъдието, и Пепи Еврото, и Никола Николов – Паскал нееднократно са влизали тайно в България от Сърбия и впоследствие отново са напускали страната ни през коридор, използван от трафиканти на бежанци в близост до гранично-пропускателния пункт „Стрезимировци“.

 

Запознати с недъзите на съдебната система в България пророкуват, че Паскал ще се укрива още няколко месеца извън страната, след което сам ще се предаде на МВР и след кратък престой в следствения арест ще бъде пуснат на свобода под домашен арест заради мнимо заболяване. Впоследствие държавното обвинение няма да успее да докаже пред съда прякото участие на Николов в контрабандата на цигари през българските граници. Пешкира ще операт бившият шеф на Държавната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Марин Димитров и синът му Стефан, които са осъществявали логистиката по безпроблемното преминаване на тирове с цигари от България към Румъния и Гърция.

 

Паскал препирал престъпните авоари чрез покупки на луксозни имоти в Дубай, Турция и Гърция

Стотиците милиони левове, усвоени от групировката на Паскал, са били препирани в покупката на луксозни имоти в Дубай, Турция, Гърция и България. Смята се, че чрез подставени лица Паскал притежава имоти на обща стойност над 100 милиона евро.

 

Като неофициална собственост на Никола Николов – Паскал в България се сочат баровският частен жилищен комплекс „Джентъл парк“ в ж.к. „София парк Младост“, два 4-звездни хотела в Банско и във Велинград. Мълви се без конкретни доказателства, че Паскал е скрит собственик на парк-хотел „Москва“ в София, както и на още два хотела в столицата. В Гърция Паскал притежава хотелски комплекс в Кавала и още поне половин дузина къщи на Халкидики, контрабандистът разполагал и с имоти в Истанбул и в Дубай.

 

Над 100 млн. лв. годишно печелели контрабандистите, отделяли по 30% за рушвети

Оскъдни данни от доклад на ДАНС, оповестен от председателя на тайната служба Пламен Тончев в 49-ото Народно събрание сочат, че контрабандната мрежа на Никола Николов – Паскал, е печелела по над 100 млн. лв. годишно само от трафик на цигари.

 

Според запознати с разработката от есента на 2021 г. до пролетта на 2024 г. от България към страни от ЕС, са влизали ежемесечно между 50 и 70 тира, натоварени с необмитени цигари, произвеждани в нелегални фабрики в Турция и България.

 

Според твърденията чистата печалба от един тир с цигари на контрабандистите е в размер на около 150 000 лв., като бивши участници в схемата са признали, че Паскал е отделял между 30 и 35% от печалбата на организацията за плащането на подкупи в „Агенция Митници“, МВР и прокуратурата.

 

Смята се, че подкупите на върха на пирамидата са достигали космически размери – до 500 000 лева месечно.

 

По отношение на каналите за дрога, контролирани от поне трима мастити мафиоти от Турция, Никола Николов – Паскал е бил използван като посредник при плащането на подкупи, като контрабандистът е прибирал тлъста комисионна за услугите си, достигаща до 10% от печалбата на наркотрафикантите.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.