От прокуратурата с разкрития за трагедията в "Пирогов"

https://crimes.bg/kriminalno/ot-prokuraturata-s-razkritiya-za-tragediyata-v-pirogov/34031 Crimes.bg
От прокуратурата с разкрития за трагедията в "Пирогов"

Софийска градска прокуратурата е образувала досъдебно производство след трагедията в "Пирогов". Както вече стана ясно, взрив и последвал пожар в болничното заведение отне живота на двама души. Образуваното досъдебно производство е за причиняване на смърт по непредпазливост. Това обяви прокурор Зорница Таскова, която е говорител на СГП.

 

Води се разследване за причинена смърт на повече от едно лице. В подобен случай при доказване на вина, законът предвижда наказание от

 

Загиналите са били пациенти на болничното заведение. Взривът, отнел живота на двама души, е избухнал рано тази сутрин.

 

Първо БЛИЦ съобщи, че огънят е пламнал около 4,оо часа във Второ вътрешно отделение на болницата. Причините за трагичния инцидент все още се изясняват. Евакуирани са били 32 души заради последвалия пожар.

 

Прокурор Таскова поясни какво се случва. Тя заяви, че в момента се извършват процесуално следствени действия на мястото на инцидента. Назначаването на експертизи предстои, както и разпитването на свидетели.

 

Премиерът Бойко Борисов също коментира ужасяващата трагедия. Той изрази и гнева си заради една от предполагаемите версии за случилото се. Медиите първоначално обявиха, че взривът и последвалият пожар са били в резултат от неизправност в апаратурата, доставяща кислород. Не се изключва и версията човешка грешка в боравенето с въпросната апаратура да е причинила трагедията. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.