Окръжният прокурор на Пловдив разкри каква е причината за двойното убийство в Пловдив

https://crimes.bg/kriminalno/okrazhniyat-prokuror-na-plovdiv-razkri-kakva-e-prichinata-za-dvoynoto-ubiystvo-v-plovdiv/34032 Crimes.bg
Окръжният прокурор на Пловдив разкри каква е причината за двойното убийство в Пловдив

МВР продължава работата си по случая с двойно убийство в Пловдив. Тази сутрин на мястото, където се е разиграла кървавата драма, бе извършен втори оглед. В кървавата драма смъртоносно бяха простреляни баща и син. 

Минути след стрелбата, завършила с два трупа, е бил заловен предполагаемият убиец. 

Жестоката драма се разигра вчера около 16 часа в складовата база, която се оказа собственост на убитите баща и син.

Служител, който работи в другите складове, е чул изстрелите. Той е видял мъж в далечината и веднага подал сигнал в полицията, съобщава БЛИЦ, цитирайки bTV.

Мотивът за жестокото двойното убийство, който вчера бе извършено в Пловдив, е финансов. Това заяви окръжният прокурор на Пловдив - Румен Попов. Той поясни, че задържаният е признал това. Убиецът  е написал собственоръчно обяснения за случилото се. В показанията си той е посочил, че се е защитавал.

Думите му не се потвърждават от събраните от огледа доказателства. От показанията му става ясно, че спорът е възникнал между него и по-младата от жертвите. Убитият млад мъже е бил бизнес партньор на задържания. Престъплението е извършено с пистолет, който е законно притежаван от извършителя. Спорът между двамата млади мъже е прераснал в сбиване. Вероятно бащата на жертвата също се е намесил в свадата, за да защити сина си. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.