Нови разкрития за хакера Кристиян

https://crimes.bg/kriminalno/novi-razkritiya-za-hakera-kristiyan/38036 Crimes.bg
Нови разкрития за хакера Кристиян

Шефът на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП Явор Колев направи нови разкрития за задържания хакер Кристиян Бойков. Пред БЛИЦ той разясни публикуваното в профила на хакера изявление, че личното той е обучавал служители на ГДБОП.

 

"Компютрите се оказаха просто компоти в този случай. Истината е, че Кристиян е бил обучаван в SoftUni от бивш служител на МВР, а не той е преподавал на служители на ГДБОП", заяви пред изданието Явор Колев.

 

Според него изказването на хакера, който се представя с псевдоним Криссс, е абсурдно и в него няма доза истина.

 

Светлин Наков, който е основател на софтуерния университет също взе отношение по казуса. Той потвърди казаното от Явор Колев.

 

Софтуерният специалист определи хакера като будно и кадърно момче, но направи изрично уточнение, че Кристиян е бил обучаван от бившия служител на МВР Любомир Тулев, а не както той твърди, че е обучавал служители на ГДБОП. 

 

След два дни в ареста, Бойков бе пуснат на свобода. Стратегията на адвокатите му е свързана с ограничаване неговата поява в медийното пространство. Един от защитниците на Кристиян сподели, че той е невинен и каза, че ще се борят за доказване на истината. Адвокатът заяви, че клиентът му не заслужава и минимално наказание, тъй като не е направил нищо. 

Източник: https://blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.