Нови разкрития за драмата с Моника Асенова, която бе убита от съпруга си в Испания

https://crimes.bg/kriminalno/novi-razkritiya-za-dramata-s-monika-asenova-koyato-be-ubita-ot-sapruga-si-v-ispaniya/38009 Crimes.bg
Нови разкрития за драмата с Моника Асенова, която бе убита от съпруга си в Испания

Изплуваха нови разкрития за зловещото убийство на българка в Испания. Вчера властите в северозападния испански град Бургос арестуваха 39-годишен мъж, който е заподозрян за убийството на своята приятелка. По-късно стана ясно, че двамата са от български произход. Убитата е 28-годишната Моника Асенова. Тя е участвала в местните избори в Бургос. 

Младата жена е била наръгана с нож от приятеля си. Драмата се разиграла в жилището, в което двойката живеела с двете си дъщери. 

Свидели споделят, че мъжът е хвърлил жена си през прозореца. След това скочил и той. Малко по-късно се предал в полицията. 

През 2011 година убитата Моника подала сигнал срещу приятеля си. Въпреки, че малко след това оттеглила жалбата си за домашно насилие, приятелят й е бил привикан на разпит. Той е бил задържан, но след изясняване на случая е бил пуснат на свобода. 

Испанските медии съобщават, че Моника Асенова е била служител в супермаркет. Тя дори е била част от листата на местните избори. Приятелят й членува в местния Общинско съвет. Но от няколко седмици бил в болничен заради сърдечни проблеми. От "Български новини" уточняват, че срещу него е образувано досъдебно производство, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието. 

Тази вечер мъж закла жена си във врачанското село Гложене. Драмата се разиграла пред двете им деца. Мъжът е направил опит за самоубийство след инцидента. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.