Нова спецакция в апартамента на Васил Божков

https://crimes.bg/kriminalno/nova-specakciya-v-apartamenta-na-vasil-bozhkov/34437 Crimes.bg
Нова спецакция в апартамента на Васил Божков

Пред сградата, в която се намира жилището на Васил Божков, отново причерня от полиция. Група от униформени влязоха днес малко преди обяд отново в апартамента на скандалния бизнесмен. Обискираното жилище се намира на столичния булевард "Васил Левски", съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Булфото".

 

Към момента Васил Божков е с общо 11 повдигнати обвинения. Той напусна страната ни малко преди обвиненията му да станат факт. Още тогава Божков заяви, че ще бъде на разположение още няколко часа, след което ще пътува зад граница. След това той заяви, че е заминал, тъй като се е чувствал застрашен. 

 

Хазарният бос е обвинен в различни престъпления, включително и в изнасилвания, пише БЛИЦ, позовавайки се на Novini.bg.

 

Дни след като обвиненията му станаха факт, властите го заловиха в Обединените арабски емирства. На 17 февруари българското Министерството на правосъдието изпрати до посолство ни в Обединените арабски емирства искане за екстрадицията на бизнесмена. Все още няма отговор от арабските власти. 

 

Според експерти не е изключено искането за връщането му в България да не бъде удовлетворено. По непотвърдена информация, бизнесменът е получил гражданство в ОАЕ. Ако това е вярно, арабските власти имат право да откажат предаването му на родното правосъдие. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.