Нов жесток скандал се заформи около Софи Маринова

https://crimes.bg/kriminalno/nov-zhestok-skandal-se-zaformi-okolo-sofi-marinova/27569 Crimes.bg
Нов жесток скандал се заформи около Софи Маринова

МВР разследва мъжа на Софи Маринова – Тодор Давидов-Гринго като тартор на престъпна група, занимаваща се с каналджийство.


Органите на реда подозират, че мургавият здравеняк стои начело на криминална организация, прекарващи мигранти през страната ни посока Сърбия, както и бежанци от Сирия и Афганистан, влезли нелегално от Турция.


Към момента разследването срещу любимия на Софи Маринова е в начална фаза. Срещу него са пропели двама от заловените каналджии в Бургас. Според данните от разследването, Гринго прибирал по 2 500 евро от всеки мигрант, за да бъде преведен през страната и през сръбската граница в района на Стрезимировци.


Очевидно обаче Гринго е по-нагоре в йерархията на престъпната групировка, предвид, че не участвал физически в превеждането на мигрантите. За целта той наемал закъсали финансово роми. Според мълвата дясната му ръка бил музикант с прозвището Сашо Кавала, който бил натоварен със задачата да урежда на вербуваните трафиканти возила от автоморги, с които да бъдат придвижвани мигрантите.


Разбира се в престъпната схема е забъркан и синът на Софи Маринова, който бил част от разбития край Бургас канал през миналата седмица. Тогава полицията задържа 24-годишния Иван Стоянов, докато прекарвал група от 9 сирийци край с. Русокастро. Показанията на задържания каналджия сочели към Лоренцо, който го наел срещу сумата от 3 000 лева.


От думите на Иван Стоянов става ясно, че Лоренцо офейкал с личното си БМВ, което пък било снабдено с фалшиви регистрационни номера.

Според постъпила оперативна информация, Гринго е замесен в поне 20 случая на организиран трафик на сирийски мигранти и то само през последните няколко седмици.


Според информацията, те били настанявани в ромски къщи в столичния квартал „Христо Ботев“ за по няколко дни, докато им бъде организирано пътуването до Сърбия.

Запознати от ъндърграунд средите разкриват, че Гринго е част от престъпна схема, ръководена от сирийци в Турция, превеждаща мигранти чак до Германия срещу сумата от 15 хиляди евро.


Всеизвестен факт е, че Гринго дълги години е живял в Германия, където е работил като сутеньор. По всяка вероятност той също ще бъде задържан до дни. За момента Лоренцо все още се укрива от органите на реда, но рано или късно и той ще бъде арестуван.


Според неофициална информация, той се скатава в къщата на сестрата на баща си Петър и възнамерява да се предаде в полицията, но в присъствието на адвокат.

Източник: Уикенд


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.