Много задържани при спецакция на ГДПОБ

https://crimes.bg/kriminalno/mnogo-zadarzhani-pri-specakciya-na-gdpob/27793 Crimes.bg
Много задържани при спецакция на ГДПОБ

ГДБОП е провела специализирана акция в Разградско, стана ясно от съобщение на Министерството на вътрешните работи.


Била е извършена проверка на товарен автомобил в с. Острово. В товарното му отделение били открити две малокалибрени нарезни пушки, една карабина "Уинчестър", както и една ловна пушка. Освен това спецполицаите се натъкнали на газов преправен боен пистолет и арсенал от 120 патрона.


По-късно било установено, че боеприпасите и оръжията, са незаконно притежавани от трима човека от търговищкото село Голямо градище. И тримата са задържани. На шофьора, който е бил зад волана на проверявания товарен автомобил, е направен тест за алкохол и наркотици. Резултатите показали, че има висока концентрация на алкохол в кръвта.


Продължават действията по разследване на случая под ръководството на Районните прокуратури в Търговище и Разград.


Междувременно стана ясно, че наркоманът, който нападна и рани двама полицейски служители във Варна, е бил приведен в специализирано лечебно заведение. Припомняме, че полицейските служители се отзовали на сигнал за кражба на автомобил. При пристигането им заварили млад мъж, който се опитвал да отключи колата.


Той обаче не се подчинил на разпорежданията им да остане на място и побегнал. Полицаите се опитали да го спрат със стоп патрони като единият от тях го ранил в коляното и забавил хода му. По-късно обаче той оказал съпротива при задържането му и ранил двамата полицаи. Единият от тях е със спукана китка.

Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.