Маргините въртят успешен бизнес с ментета

Маджо действа чрез подставени лица

https://crimes.bg/kriminalno/marginite-vartyat-uspeshen-biznes-s-menteta/53601 Crimes.bg
Маргините въртят успешен бизнес с ментета

Маджо действа чрез подставени лица

Оказва се, че от рухналите империи на ВИС2 и СИК, са останали милиони за нови проекти в застраховането и зелената енергия.

 

В Силистра – на другия край на България, живее Здравко, който е брат на Младен Михалев – Маджо – големият конкурент на братя Илиеви. Той работи дълги години като охранител в „Интернешънъл Асет Банк“, която е собственост на брат му.

 

Здравко, или както го наричат близки и приятели Зарко, е осем години по-голям от Маджо, но никога не е имал амбициите и бизнес замаха на основателя на СИК. В Силистра го описват като добър и почтен човек, искрен и винаги душата на компанията. Нямал никакви мераци да се издига в йерархията на банката, а Маджо на свой ред никога не се е опитвал да приватизира или да печели обществени поръчки в родния си град, тъй като за него това са дребни суми, а той винаги се е целил нависоко. 

 

Макар Заро да е охранител, дъщеря му Миряна е амбициозно момиче. Завършва УНСС и веднага след това започва работа в „Интернешънъл Асет Банк“. Сдобива се и с огромен апартамент в столичен жилищен квартал.

Запознати твърдят, че жилището е подарък от Маджо, който през годините се грижи за издръжката на племенницата си.

 

След стажа й в банката на Миряна са поверени и по-сериозни задачи във фамилния бизнес. Тя бива насочена към туризма.

От края на 2021 г. се води собственик на две фирми, но едва ли тя е реалният им притежател. Двете дружества са част от империята на Маджо. Едната от тях „Ламс холдинг груп“ е концесионери владее плажа на Златни пясъци още от 2010 г., а държавата подписва на два пъти договор с нея и така бетонира положението.

 

От края на 2021 Миряна Михалева е собственик и на друга знакова фирма „Виенско колело Лазур“, с която Маджо през 2015 г. купува тузарския хотел „Хелена Ризорт“ на Слънчев бряг от вдовицата на покойния оръжеен търговец Младен Мутафчийски. Доскоро е била и представител на чичо си в директорския борд на скандалната „София сити къмпани“, която успя да прилапа огромна част от софийския Южен парк.

 

Щерката на Маджо – Йоанна Михалева също влиза ударно в семейния бизнес. Тя е в надзора на застрахователното дружество „Асет Иншуранс“. Основаната през 2014 г. компания се води на Димитър Радев, който е сочен за дясна ръка на Маджо.

Ключова роля в семейния бизнес на Маджо и ма и доведената му дъщеря Мелина, която е назначена за управител на няколко от фирмите на пастрока си веднага, след като завършва образованието си в Лондон. Мелина е дъщеря на дългогодишната му приятелка Милкана Паунова, с която се запознават в Швейцария съвсем случайно. Тя е бивша съпруга на внука на Добри Джуров. Маджо дори осиновил Мелина и тя приема фамилията му.

 

Семейните дела на някогашните съратници на Маджо – Красимир и Николай Маринови – братя Маргини, също вървят добре. След като натрупаха горчив опит от делата срещу тях, вече ползват подставени лица в бизнеса си. Сред подставените лица е и брат им Димитър Маринов – Макарона и синът му Мартин.

 

Именно Мартин купи хотел „Виктория Палас“ в Слънчев бряг от арестувания Ветко Арабаджиев чрез регистрираната от него фирма „С. Б. Роял Хотелс“ с капитал от едва 10 хил. лв.

За целта фирмата уж взема заем от друга фирма, а след сделката, Мартин разширява бизнеса си с още два хотела – „Златна Перла“ и „Синя Перла“, отново на Слънчака. Запознати издават, че по всичко личи, че на дъното на тази икономическа паяжина са чичовците на Мартин – братята Маргини.

 

Макарона пък върти успешен хазартен бизнес из цялата страна. Покрай него обаче бе осветен като агент на ДС, където се е подвизавал като агент Теодоси във военното контраразузнаване. Вербуван е през 1987 г., когато е в казармата.

 

Сестрата на Маргините – Мариана, която от години живее в Пловдив, също има участие в компаниите им. Те въртят магазини в Италия, Франция и Великобритания като напоследък измежду оригиналите, все по-често пробутват ментета от турски фабрики, с които са в близки отношения. Според мълвата, те дори имат собствена фабрика в Турция, където оригиналите се копират едно към едно

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.