Магистратите решиха съдбата на Маринела Арабаджиева

https://crimes.bg/kriminalno/magistratite-reshiha-sadbata-na-marinela-arabadzhieva/38269 Crimes.bg
Магистратите решиха съдбата на Маринела Арабаджиева

Магистратите от Апелативния съд решиха съдбата на Маринела Арабаджиева. Те отмениха решението на спецсъда, който бе постановил отмяна на мярката на бизнесдамата в "домашен арест"

Съпругата на Ветко Арабаджиев се сдоби с обвинение за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. На 18 септември тази година мярката й беше изменена на закрито заседание.

Доводите на магистратите за първоначалната промяна на мярката й са свързани с нейното влошено здравословно състояние. Още на следващия ден Специализираната прокуратура протестира срещу новата мярка.

Държавният обвинител мотивира решението си за протест с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза. Според данните в нея, здравословното състояние на Маринела Арабаджиева позволява тя  да пребивава в условията на следствения арест.

Припомняме, че половинката на бизнесмена Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 ма тази година.

Веднага след стъпването й на родна земя, тя бе привлечена към наказателна отговорност. Срещу нея бяха предявени обвинения.

На последвалия разпит тя отказа да даде обяснения.

Според обвинението, Маринела Арабаджиева е участвала в организирана престъпна група, чиято цел е била извършване на данъчни престъпления съответно изпиране на пари.

Синът на богаташите Арабаджиеви - Вълчо също се оказа зад решетките. Но престоят му в ареста не продължи дълго. Той бе освободен с парична гаранция, след като представи доказателства, че здравословното му състояние не позволява престой в ареста. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.