Иван Вазелина разкри неподозирани факти за Георги Семерджиев

https://crimes.bg/kriminalno/ivan-vazelina-razkri-nepodozirani-fakti-za-georgi-semerdzhiev/28307 Crimes.bg
Иван Вазелина разкри неподозирани факти за Георги Семерджиев

След жестокото кърваво меле, при което Георги Семерджиев отне живота на две невинни момичета, името му се превърна в нарицателно за двоен убиец.


Това, което малцина знаят за него е, че през март тази година той самият е оцелял като по чудо в катастрофа.

Инцидентът се случил край с. Чепинци, разкриват запознати. Двойният убиец бил в джипа, заедно с друга знакова фигура от криминалните среди – Иван Балабанов, по известен като Иван Вазелина.
Двамата се запознават преди години покрай брата на Вазелина и схемите в черното тото, в които, както вече стана ясно е бил замесен Семерджиев.

Велко Балабанов – Халката (брат на Иван Балабанов), също като Георги е провален футболист от регионалните групи .


Прз март Георги Семерджиев и Иван Вазелина размазват чужд джип на селски път, близо до Чепинци. Катастрофата обаче е потулена след намесата на голям шеф от ГДНП. Твърди се, че е голям приятел на Златко Баретата, под чието крило от години се подвизава ромът с мазен прякор.


Във въпросната катастрофа зад волана е Вазелина. Той прави опит да изпревари движещият се пред него камион, вдигайки скорост от 150 км./ч. и го прави през банкета.

При хулиганската маневра обаче ромът от Панагюрище губи управление над джипа и го разбива. Инцидентът като по чудо се разминава без жертви.


И тогава Семерджиев изчезва бързо от местопроизшествието. Твърди се, че отново му помогнали полицейски служители. Случаят бива старателно заглушен, а размазаният луксозен джип и до днес гние на паркинг.


След този случай Иван Вазелина получава забрана от Златко Баретата да шофира с висока скорост. Очевидци дори разкриват, че му предоставя личния си брониран автомобил, заедно с четирима охранители, които да следят действията му.


Мълвата в ъндърграунда носи, че Баретата си пазел „златната кокошка“, тъй като Вазелина му снасял ежемесечно по 50 бона такса „протекция“.

Балабанов пък на свой ред разправял, че той е шефът и май ще излезе, че не се хвали.


Иван Вазелина подобно на Георги Семерджиев не разчитал само на представители на ъндърграунда, а и на добре облечени във власт магистрати. Прави впечатление, че в Пазарджик джипът му може да бъде видян редовно да паркира пред Съдебната палата, при това на прокурорски места.


Често можел да бъде забелязан в компанията на виден юрист със звучния прякор Дебилиян – бивш разследващ кадър на СДВР. Твърди се, че въпросният господин е със спорна правна грамотност, но пък за сметка на това се домогнал до отговорен пост в съдебната власт.


Колата на Вазелина често може да бъде видяна паркирана и пред сградата на ГДНП, където също има свои хора, на които разбира се, се отчита с щедри лепти.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.