Горещи новини за Миню Стайков

https://crimes.bg/kriminalno/goreshti-novini-za-minyu-staykov/28669 Crimes.bg
Горещи новини за Миню Стайков

От съда съобщиха горещи новини за Миню Стайков

Днес за пореден път Миню Стайков се изправи пред Специализирания наказателен съд. Магистратите гледаха делото по обвинението на бизнесмена за източването на 16 млн. лева от еврофондовете, пише Блиц, позовавайки се на "Монитор".

 

Освен алкохолния бос, на подсъдимата скамейка днес седнаха още 14 души. Те са участвали в схемите му като подставени лица. Финансирането е било предоставено  от ДФ „Земеделие“ и по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 (ПРСР) и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

 

Миню Стайков се сдоби и с второ обвинение, което е свързано с укриване на данъци. Прокуратурата му повдигна обвинение за 16 милиона лева.

 

Освен Стайков и подчинените му, по случая са подсъдими и петима държавни служители от фонда.

 

Делото, което се гледа днес, няколко пъти бе прекъсвано. Причината за това е, че на подсъдимия Марио Кръстев – Чорапа на няколко пъти му прилоша.

 

Наложи се прекъсване и заради двама свидетели, пътуващи от Карнобат, които закъсали по пътя.

 

Процесът продължи с разпит на свидетели. Всички те са служители на ДФ „Земеделие“. Те са работили в групи и дейността им е била свързана с финансиране по европроекти.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.