Ето какво реши съдът за Арабаджиеви

https://crimes.bg/kriminalno/eto-kakvo-reshi-sadat-za-arabadzhievi/38633 Crimes.bg
Ето какво реши съдът за Арабаджиеви

Днес специализираният наказателен съд отново гледа мярката на Ветко Арабаджиев. Магистратите отхвърлиха молбата му той да бъде освободен. Съпругата му на милионера - Маринела Арабаджиева също поиска промяна на мярката й. Тя настоява да бъде освободена под домашен арест, мотиовирайки се с влошеното си здравословно състояние, узна БЛИЦ.

Другата седмица предстои магистратите от Апелативния съд в София да разгледат мярката на бизнесдамата. Делото за мярката на Арабаджиев, което се гледа днес, продължи цели 4 часа.

Взетото решение от магистратите не е окончателно и предстои неговото преразглеждане.

Към настоящия момент Маринела Арабаджиева все още се намира в болницата към затвора. Причината за настаняването й там е влошеното й здравословно състояние.

Припомняме, че съпрузите Арабаджиеви са подсъдими по дело за участие в организирана престъпна група. Те се сдобиха и с обвинения за укриване на данъци и пране на пари в особено големи размери.

В началото на годината магистратите решиха Маринела Арабаджиева да бъде освободена под домашен арест. Но на 5 февруари взетото от тях решение бе отменено. 

На 18-ти февруари Маринела и Ветко Арабаджиеви катастрофираха на столичната улица "Георги С. Раковски" с линейката, която ги превозваше към болницата. На шофьора зад волана на линейката бе съставен акт в размер на 200 лв, тъй като не е преценил ситуацията при преминаването на червен светофар.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.