Екатерина Захариева с горещ коментар по случая с Джок Полфрийман

https://crimes.bg/kriminalno/ekaterina-zaharieva-s-goresht-komentar-po-sluchaya-s-dzhok-polfriyman/38272 Crimes.bg
Екатерина Захариева с горещ коментар по случая с Джок Полфрийман

Екатерина Захариева проговори за казуса с Джок Полфрийман. Вицепремиерът и министър на външните работи коментира в кулоарите на ООН разпространена информация за поискана от австралийската първа дипломатка среща с нея по случая австралийския гражданин. Тази информация бе разпространена вчера от австрийски медии.

 

"Поискаха среща, но моята програма е пълна от седмица, така че съвсем за кратко просто се ръкувахме. Аз помолих да се обърнат по консулски път, ако имат нещо да питат. Но така или иначе, среща не е имало", заяви категорично Екатерина Захариева. 

 

Казусът с Джок Полфрийман се превърна в грандиозен скандал след решението на състава на Калин Калпакчиев, жестокият убиец да бъде пуснат на свобода. Австралиецът има забрана за напускането на страната, която е била наложена още при задържането му. 

 

Заместник-министърът на вътрешните работи заяви, че Полфрийман може да напусне страна, едва след като всичко по този казус бъде изяснено.

 

Както вече стана ясно, спорна е информацията за висшето образование на задържания. Именно то бе използвано като мотив от състава на Калин Калпакчиев за неговото освобождаване. Но вероятно ще се окаже поредната врътка на скандалния съдия. Казусът ще се гледа от ВКС. Днес процесът по предсрочното освобождаване на австралиеца ще бъде възобновен. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.