Джок Полфрийман напуска България (Подробности)

https://crimes.bg/kriminalno/dzhok-polfriyman-napuska-balgariya-podrobnosti/38289 Crimes.bg
Джок Полфрийман напуска България (Подробности)

Джок Полфрийман се готви да напусне България. Той вече има самолетен билет за родината си Австралия. Пасаванът му е готов от понеделник. 

„Билетът е купен, паспорт имам от понеделник”, това заяви Полфрийман пред Нова телевизия.

Напомняме, че той има издадена забрана да напуска България. Същевременно твърди, че има забрана и да влиза в родината ни.

„Длъжен да напусна страната. Също така ми е наложена 5-годишна забрана да влизам в страната", това обясни австралиецът в национален ефир.

На 23 октомври върховният касационен съд ще реши дали да се преразгледа делото за предсрочното освобождаване на австралиеца.До този развой на събитията се стигна, след искането на главния прокурор Сотир Цацаров във Върховният касационен съд за възобновяване на производството по условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман. Цацаров настоява да спре изпълнението на постановеното условно предсрочно освобождаване на осъдения за убийство австралийски гражданин.

Обвинител номер едно има две основания за иска си. Според прокуратурата има необходимост за отвод на двама от съдиите, които взеха решението да пуснат Полфрийман предсрочно цели 8 години преди да изтече присъдата му.

Държавното обвинение подкрепя тезата, че въпросните съдии са обвързани с Българския хелзински комитет. Именно тази организация преди години издигна номинацията на Джок за наградата "Човек на годината", пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.