Двама криминално проявени - задържани за взломна кражба във Велико Търново

https://crimes.bg/kriminalno/dvama-kriminalno-proyaveni-zadarzhani-za-vzlomna-krazhba-vav-veliko-tarnovo/34725 Crimes.bg
Двама криминално проявени - задържани за взломна кражба във Велико Търново

Полицаи на ОДМВР - Велико Търново задържаха двама криминално проявени в момент на взломна кражба от дома на гражданин.В сряда вечерта, два часа след полунощ, във Велико Търново е подаден сигнал за проникване в обект на бул. "България". За отрицателно време на място пристига първият полицейски екип, който установява, че в офиса е проникнато, след като е разбито панорамното стъкло. Малко по-късно пристигат и други екипи, а районът е отцепен.В близост до мястото полицаите забелязват двама мъже, които след като виждат органите на реда побягват. Униформените предприемат незабавно действия и успяват да арестуват 23-годишния А.С., по прякор Сахо. Съучастникът му успял да избяга, но малко по-късно бил засечен пред дома му, докато медицински екип му оказвал лекарска помощ. Оказва се, че съучастникът на Сахо е добре познатият на полицията - А.Ч /19 г./ с прякор Чукчето. И двамата задържани са криминално проявени.Осъждани предимно за взломни кражби. А.Ч. е откаран в болница и настанен в неврохирургично отделение, без опасност за живота. По неговите думи е пострадал след като е паднал вкъщи. След огледа униформените установяват, че е откраднат метален незакрепен шкаф, в който по думи на собствениците, имало 8100 лв.След втория оглед е намерен изоставения шкаф в двора на училището, което се намира в близост до местопроизшествието. Двамата мъже са привлечени в качеството си на обвиняеми, а срокът за задържане на А.С. е удължен до 72 часа.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.