ДАНС спря канал за хероин към Италия

https://crimes.bg/kriminalno/dans-sprya-kanal-za-heroin-kam-italiya/37542 Crimes.bg
ДАНС спря канал за хероин към Италия

Разкрит е канал за трафик на хероин от Турция за Италия. Това съобщават от Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС). На 4 февруари на ГКПП „Капитан Андреево" свиленградските митничари отклонили за проверка влизащ от Турция в България лек автомобил „Ауди".

Колата била с българска регистрация и шофирана от български гражданин. Извършена е проверка, при която са открити два найлонови пакета с правоъгълна форма, съдържащи бежово прахообразно вещество. Направен е полеви наркотест и веществото е реагирало на хероин. Пакетите са били прикрепени с ластичен колан около кръста на шофьора. Той е задържан за 24 часа от служители на ДАНС. Общото количество на дрогата е 2.098 кг.

По информация на Агенция „Митници" хероинът е на стойност по цени на съдопроизводството над четвърт милион лева. Впоследствие е установено, че задържаният нашенец е участвал в канал за трафик на хероин от Турция през Гърция за Италия. Установено е, че в конкретния случай е преминал през България заради затваряне на път на турско-гръцката граница вследствие на наводняване.

Установен е един от организаторите на наркоканала - турски гражданин, пребиваващ в Сан Марино. Той е задържан на територията на Хасково, за срок от 24 часа. На двамата мъже са повдигнати обвинения. Наложена им е мярка за неотклонение „Задържане под стража", уточняват още от ДАНС.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.