Д-р Сергей Иванов: Умишлено се премълчава за салмонелата, прокуратурата трябва да се заеме

https://crimes.bg/kriminalno/d-r-sergey-ivanov-umishleno-se-premalchava-za-salmonelata-prokuraturata-tryabva-da-se-zaeme-2/34128 Crimes.bg
Д-р Сергей Иванов: Умишлено се премълчава за салмонелата, прокуратурата трябва да се заеме

Проф. Даскалов от Агенцията по храните, който отговаря за лабораторната диагностика, разкри, че от последния ден на октомври до момента страната ни е получила от Полша и прибалтийските републики 7 нотификации за партиди със салмонела.

Той поясни, че в случая не става въпрос само за една партида. От началото на годината техният брой е около 19. Регистрирани са над 500 случая на болни от салмонела, разкри още професорът.

Преди дни той призна, че от началото на годината в неговата лаборатория има установени 135 положителни проби за салмонела. Той поясни, че в лабораторият се изследват само храни, не и пациенти

Според него става въпрос за минимум 135 случая на храни, заразени със салмонела. За всички тези случаи БАБХ не е съобщила.

Д-р Сергей Иванов от Активни потребители съобщи пред БНР, че това са български храни. Той допълни, че по-миналата седмица в София са регистрирани 8 случая на заболели със салмонела. 

„Имаме сравнително висока заболеваемост и на салмонела, и на много други болести, свързани с храни. Официално обаче няма нищо. Официално от началото на годината в България не е хваната нито една храна, произведена в България, със салмонела“, посочи Иванов.

Той е категоричен, че със случая трябва да се заеме не само Министерството на земеделието, но и прокуратурата, защото става въпрос за опасни храни и това умишлено е премълчано.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.