Цветан Пъков, който уби 6-годишния Петьо, иска обезщетение за престоя си в затвора

https://crimes.bg/kriminalno/cvetan-pakov-koyto-ubi-6-godishniya-petyo-iska-obezshtetenie-za-prestoya-si-v-zatvora/34086 Crimes.bg
Цветан Пъков, който уби 6-годишния Петьо, иска обезщетение за престоя си в затвора

Бизнесменът от Панагюрище Цветан Пъков, който блъсна с джипа си и уби 6-годишния Петьо Гевечанов, настоява за компенсация. Той заяви в съда, че иска да получи обезщетение в размер на 30 000 лева заради мизерните условия, в които живее зад решетките.

 

Пъков е завел дело пред Административния съд в Пазарджик. Изненадващо е, че той е спечелил, макар и частично, пише Блиц.бг, позовавайки се на "Марица". 

 

Той претендира да получи сумата от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ за страданията, които е изживял по време на престоя си в следствения арест от 15 април до 10 юни 2015 година, а след това и в Пазарджишкия затвор, където имаше престой от 10 юни 2015 до 11 януари 2016 година.

 

Ищецът заявява, че е претърпял неимуществени вреди, изразяващи се в обида, огорчение, битови неудобства, чувство на малоценност, принуда да търпи действия против волята си, извършвани от администрацията на ареста в Областната дирекция на МВР Пазарджик и на Затвора в Пазарджик.

 

Той твърди, че в ареста е бил принуден да пребивава в помещение, намиращо се под земята, до което няма достъп на естествена светлина и чист въздух. Той се оплаква от хигиената в ареста и затвора. Оплакванията му са свързани и с храната, за която споделя, че е била приготвяна от затворници, а не от готвачи. 


 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.