БОС задържа под стража двама младежи, разследвани за грабеж в Слънчев бряг

https://crimes.bg/kriminalno/bos-zadarzha-pod-strazha-dvama-mladezhi-razsledvani-za-grabezh-v-slanchev-bryag/33040 Crimes.bg
БОС задържа под стража двама младежи, разследвани за грабеж в Слънчев бряг

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Станко Георгиев и Христо Илиев. Двамата са разследвани по досъдебно производство за грабеж. Георгиев е привлечен да отговаря за това, че в съучастие и като съизвършител, отнел от младеж 2 броя мобилни телефони, ръчен часовник и сумата от 70 лева и го заплашил пострадалия с нож.Илиев е разследван за това, че при условията на опасен рецидив, в съучастие и като съизвършител, е взел отнетите движими вещи от пострадалия. Окръжен съд – Бургас намери, че от представените по делото доказателства може да се извод за обосновано предположение двамата да са извършили деянието, за което са привлечени да отговарят. Съдът отбеляза, че Илиев е многократно осъждан и за него деянието се явява сторено при опасен рецидив. Георгиев е разследван за грабеж, извършен само преди месец и половина. Съдебният състав обърна внимание на механизма на осъществяване на деянието, за което се иска задържането им под стража, и на данните по делото, които ги характеризират като лица с висока степен на обществена опасност. Тези обстоятелства мотивират съдебния състав да приеме, че съществува реална опасност Георгиев и Илиев да извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.Съдът не взе мярка за неотклонение на трети разследван по делото – Мартин Маринов. На него е повдигнато обвинение за вещно укривателство на отнетите от другите обвиняеми банкноти. Съдебният състав посочи, че държавното обвинение може да му наложи мярка за неотклонение, ако прецени за необходимо. Съдът се аргументира, че не са представени данни, той да е извършил престъплението, за което е разследван. Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано и протестирано в 3-дневен срок. В случай на жалба и протест делото в Апелативен съд – Бургас е насрочено за 06.06.2014 г. от 14 ч.             

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.