Арестуваха столични полицаи, участвали в наркогрупа

https://crimes.bg/kriminalno/arestuvaha-stolichni-policai-uchastvali-v-narkogrupa/34091 Crimes.bg
Арестуваха столични полицаи, участвали в наркогрупа

При проведената в петък спецакция срещу група за разпространение на наркотици в столицата бяха задържани двама полицаи. Операцията е била извършена от ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Специализираната прокуратура даде официална пресконференция по случая, на която стана ясно, че групата е действала от поне 2 години.

Престъпниците са се занимавали с разпространение на амфетамини и марихуана на територията на София и околността. Те са действали в района на квартал „Требич“, село Мировяне, град Нови Искър и село Доброславци.

При специализираната операция, която се проведа на 29 ноември са задържани общо 10 лица. Претърсвания и изземвания са извършени на 18 адреса и в 10 автомобила.

Групата е функционирала на принципа на пирамида. Най-ниското ниво са зеамали уличните дилъри. Те са получавали стоката от членовете на средно ниво.

Групата е известна като „Фирмата“, споделят свидетели. По-голяма част от членовете, които участват в нея, са лица с криминални прояви - с предходни осъждания за нанасяне на телесни повреди при саморазправа с други лица, разпространение на наркотични вещества, кражби и грабежи.

Участниците в групата са използвали сила и заплахи за принуждаване на различни лица да разпространяват наркотични вещества за тях.  Сред методите им са нанасяне на телесни повреди и палежи на автомобили. 

Арестуваните полицаи, които също са част от бандата, са изпълнявали изключително важна роля в групата. Те са разчиствали терена и по този начин са подпомагали дейността на групата. Униформените извършвали и арести на лица от конкуренцията, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.