Арестуваха крупен бизнесмен

https://crimes.bg/kriminalno/arestuvaha-krupen-biznesmen/38071 Crimes.bg
Арестуваха крупен бизнесмен

Заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви на извънреден брифинг във връзка с провеждаща се акция на Специализираната прокуратура за разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления, че по време на акцията е бил задържан крупен бизнесмен, предава БЛИЦ, позовавайки се на "Фокус".

 

Акцията за данъчни измами протича паралелно в градовете Добрич, Варна и София. Арестувани са общо четирима души. Сред тях не са единствено жители на добруджанския град. Единият от задържаните развива крупен бизнес в столицата, това заяви Иван Гешев.

 

От думите му стана ясно, че разследването протича под надзора на Специализираната прокуратура.  ДАНС, жандармерия и служители на ОД на МВР също участват в специализираната операция.

 

Производство е образувано още в началото на годината. До утре се очаква четиримата да бъдат привлечени като обвиняеми в крупни данъчни измами.

 

Единият от задържаните ще бъде обвинен за ръководене на организирана престъпна група. Срещу четиримата ще бъдат повдигнати и обвинения за вторични престъпления – включително данъчни измами с установена първоначална щета в размер на 300 000 лв.

 

Тарторът на групата е лице, емблематично за град Добрич, което е осъждано многократно за данъчни престъпления.

 

На въпрос, зададен от журналисти, дали става дума за Антон Проданов, Иван Гешев отговори категорично: „Така поставен въпросът, ще кажа, че за същия става въпрос“. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.