"Ало" мафията с нова схема

https://crimes.bg/kriminalno/alo-mafiyata-s-nova-shema/38022 Crimes.bg
"Ало" мафията с нова схема

Алоизмамниците вече действат по нова схема. Благодарение на нея жертвите им ще се увеличат значително, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на Трафик нюз.

 

Схемата е следната - човек от бандата звъни в дадено кметство и се свързва с местния управник или негов представител. След това се представя за отец Герасим от църква или манастир, които не съществуват. Следва дълъг и убедителен разказ, в който обяснява че събира дарения за ремонт на въпросната божа обител, но има нужда от доброволци. Мнимият поп моли кмета за съдействие  и иска от него да му предостави телефонни номера на хора от кметството или общината, които биха съдействали за събиране нна даренията и доброволческа дейност, тъй като той е стар и немощен.

 

Чрез тази схема измамникът си набира мулета по лесен начин. На  бъдещите си куриери той казва, че има телефона им от кмета. В случая дори евентуална проверка ще потвърди казаното от измамниците.

 

Доброволците обикновено разбират каква точно е работата при първата мисия, която ало мафията им възлага за изпълнение. След това те могат да направят избор дали да продължат с новата си работа, да се откажат или да съобщят в полицията.

 

До момента схемата функционира безотказно. Всички полицейски управления в страната вече са информирани за новия модел на поведение на алоизмамнциите и на кметовете по села и общини са дадени подробни показания.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.