Адвокат обяви възможните присъди за убиеца на Милен Цветков и неговите спътници

https://crimes.bg/kriminalno/advokat-obyavi-vazmozhnite-prisadi-za-ubieca-na-milen-cvetkov-i-negovite-spatnici/38729 Crimes.bg
Адвокат обяви възможните присъди за убиеца на Милен Цветков и неговите спътници

 Зам.-председателят на Висшия адвокатски съвет Людмил Рангелов коментира казуса със смъртта на Милен Цветков.

 

Бившият съдия Румяна Ченалова коментира твърденията на очевидец, че след удара журналистът е излязъл от автомобила си и се е движил сам. Чаналова посочи, че подобни показания разкъсват пряката причинна връзка за настъпване на смъртта и вероятно Кристиан ще отговаря единствено за причиняване на тежка телесна повреда.

 

Людмил Рангелов е убеден, че показанията на този свидетел няма да окажат влияние на извода за смъртта на Милен Цветков и  ще бъде прието, че ПТП-то е причината за фаталния изход. Експертът поясни, че това ще бъде установено експертизи - съдебномедицинска и автотехническа. 

 

Рангелов коментира и какво предвижда законът в този случай. Според него Кристиан Николов е заплашен от лишаване от свобода за период от 3 до 5 години.

 

Адвокатът не изключва и вероятността убиецът на Кристиан Николов да получи наказание до 20 години, но я определя като минимална.

 

Той поясни, че предложенията за възможна доживотна присъда не са в принципите на наказателното право, защото извършеното престъпление остава деяние по непредпазливост и не може да бъде съпоставено с умишлените деяния. Пред Bulgaria ON AIR експертът заяви, че за спътниците на Кристиан - приятелката му Симона Цветкова и Георги Иванов, максималното възможно наказание е присъда до 5 години затвор, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.