Адвокат Мария Петрова засече две нередности в случая с починалото 3-годишно дете

https://crimes.bg/kriminalno/advokat-mariya-petrova-zaseche-dve-nerednosti-v-sluchaya-s-pochinaloto-3-godishno-dete/34011 Crimes.bg
Адвокат Мария Петрова засече две нередности в случая с починалото 3-годишно дете

Мария Петрова, която е адвокат по медицинско право, коментира в ефира на Нова тв случая със смъртта на 3-годишното дете. Позовавайки се на закона тя заяви, че спешните случаи се приемат и преглеждат и не им се отказва медицинска помощ. Тя допълни, че децата винаги са с предимство и не се приемат оправдания, че всички легла в болницата са заети.

 

Мария Петрова е категорична, че този случай трябва да се отнесе към прокуратурата и да се изземе цялата документация от всички болници, в които е било прегледано детето, включително и рентгеновите снимки, докато те не бъдат изгубени.

 

Според нея разследването по случая трябва да е мащабно. Адвокатката допълни, че този казус оставя много въпросителни, най-вече свързани с коментарите на лекарите.

 

"Техните твърдения са, че бебето не е регистрирано сутринта в болницата им. Всички знаем, че то може да е било там, да е имало нужда от помощ и да не е било прието в кабинета", заяви юристката.

 

Тя определя случая като фрапантен случай и недопустим. Мария Петрова засече още една нередност в думите на шефа на столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев” - д-р Димитър Русинов. Той заяви, че не би трябвало да има доктор, който да преглежда пациент и да не е запознат с факта, че той е бил на преглед и в друга болница.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.