24 г. затвор за Баничката, убил и ограбил приятеля си от детинство Николай Христов

https://crimes.bg/kriminalno/24-g-zatvor-za-banichkata-ubil-i-ograbil-priyatelya-si-ot-detinstvo-nikolay-hristov/37651 Crimes.bg
24 г. затвор за Баничката, убил и ограбил приятеля си от детинство Николай Христов

24 години затвор при първоначално строг режим получи от Бургаски Окръжен съд Тодор Атанасов, признат за виновен в убийството на дистрибутора Николай Христов.

Темида първоначално наложи доживотен затвор, но заради реда на протичане на съдебното заседание - съкратено съдебно следствие, присъдата му беше редуцирана с една трета. Тодор Атанасов-Баничката ще трябва да плати и 150 хил. лева кръвнина на бащата на Николай- Стоян Христов.

"Не знам дали ще обжалваме. Ще се консултираме с адвоката и помислим", каза Стоян Христов пред журналисти в Съдебната палата.

Припомняме, че процесът за убийството на Николай Христов стартира днес.  Тодор Атанасов призна вината си, за убийството на 22-годишният дистрибутор и поиска процеса да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, което му осигурява редуциране на присъдата с 1/3.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.