2 години и 6 месеца лишаване от свобода за взрив на жилище, ще търпи бургазлия

https://crimes.bg/kriminalno/2-godini-i-6-meseca-lishavane-ot-svoboda-za-vzriv-na-zhilishte-shte-tarpi-burgazliya/33219 Crimes.bg
2 години и 6 месеца лишаване от свобода за взрив на жилище, ще търпи бургазлия

Наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим ще изтърпи Велизар Василев. Наказанието е наложено с одобреното от Окръжен съд – Бургас споразумение за решаване на наказателното дело, постигнатото между обвиняемия и Окръжна прокуратура – Бургас.  Със споразумението Василев се признава за виновен в това, че на 16.06.2008 г. в с. Оризаре, общ. Несебър, на улица пред дом, чрез взривяване, а именно чрез задействане по огневия способ на самоделно взривно устройство, съдържащо в конструкцията си взривно вещество 200 гр. тротил и средство за взривяване – капсул денотатор с биметална гилза, повредил чуждо имущество със значителна стойност: къща, находяща се в селото, ведно с прилежащата й ограда, на обща стойност 35 790 лв., собственост на пострадало семейство. От взрива са били унищожени двойна метална ограда, стъкла по стълбищна клетка и стъкла и противокомарна мрежа на прозорец на къщата. Всички щети са оценени на обща стойност 259 лв. Имало е опасност взривът да се разпростре и да повреди и други имоти със значителна стойност. От него са били унищожени стъкла по гаражен прозорец и стъкла по остъкляване на приземен етаж на съседна къщата, като щетите са на стойност 54 лв. От взрива са унищожени също 6 броя стъкла на друга къщата и стъкло от гаражен прозорец. Общата стойност на тези щети възлиза на 33 лв.Окръжен съд – Бургас допусна делото да протече по този ред, след като Василев призна вината си, и заяви, че разбира последиците на споразумението на влязла в сила присъда и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.Окръжен съд – Бургас намери, че постигнатото между него и Окръжна прокуратура – Бургас споразумение не противоречи на закона и морала. Съдът взе предвид, че имуществените вреди, причинени от престъплението са изцяло възстановени.Окръжен съд – Бургас одобри споразумението и прекрати наказателното производство срещу Василев. Определението е окончателно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.